Späť

Kuchár roka 2017: Michala Konráda vystriedal Lukáš Hesko

Nedeľa, 25.6. 2017, 23:17

V priestoroch bratislavského hotela Radisson BLU Carlton sa 25. júna 2016 udeľovali ocenenia Gurmán Awards. Jedným z ich bol aj titul Kuchár roka, ktorý získava víťaz rebríčka Gurmán Best 20 Chefs.

Dvadsiatka najlepších slovenských šéfkuchárov sa zostavuje podľa nominácií odborných hodnotiteľov Gurmána na Slovensku a šéfkuchárov z najlepších reštaurácií Slovenska. Celkovo tento rok hlasovalo 48 osôb. Každý hlasujúci nominoval kuchára na prvé, druhé a tretie miesto. Za nomináciu na prvé miesto získal kuchár 3 body, za druhé miesto 2 body a za tretie jeden bod. Po súčte získaných bodov sa potom zostavil rebríček 20 najlepších šéfkuchárov Gurmán Best 20 Chefs.

Tento rok sa na vrchol dostal Lukáš Hesko, ktorý donedávna pôsobil v bratislavskej reštaurácii FACH. Minuloročný víťaz Michal Konrád, šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Fou Zoo, obsadil striebornú priečku, na ktorej vystriedal Gaba Kocáka spred roka. Na bronzovom stupienku tiež nastala zmena - po Branislavovi Križanovi tento rok patrí Mariánovi Filovi zo Chateau Čereňany. Rebríček uzatvára žena Eva Polomská zo Sotto passagio v Spišskej Novej Vsi.

Gurmán Best 20 Chefs

1. Lukáš Hesko, ex FACH restaurant, Bratislava (31 b)

2. Michal Konrád, FOU ZOO, Bratislava (27 b)

3. Marián Filo, Chateau Čereňany (25 b)

4. Gabriel Kocák, Culinarium, Smokovec (25 b)

5. Igor Čehy, X-bionic Sphere, Šamorín (21 b)

6. Branislav Križan, Hotel Matyšák, Bratislava (20 b)

7. Imre Bindics, Villa Rosa, Dunajská Streda (18 b)

8.-9. Peter Ďurčo, TOP restaurant, Žilina (15 b)

8.-9. Tomáš Tejbus, Grand Hotel Kempinski High Tatras (15 b)

10. Michal Škorec, Diva pri Synagóge, Trenčín (13 b)

11. Martin Korbelič, ex MEDUSA Group (12 b)

12. Michal Thiry, Baránok, Košice (11 b)

13.-14. Peter Ďuranský, Medusa Group, Viedeň (10 b)

13.-14. Daniel Marek, Hotel Albrecht, Bratislava (10 b)

15. Jozef Breza, Gašperov mlyn, Batizovce (9 b)

16.-17. Jozef Masarovič, UFO watch. taste. groove, Bratislava (8 b)

16.-17. Erik Volko, Bistro Chef, Zvolen (8 b)

18.-19. Ivan Čurgali, Chateau Mojmírovce (4 b)

18.-19. Jozef Riska, Savoy - Radisson Carlton (4 b)

20. Eva Polomská, Sotto passagio, Spišská Nová Ves (3 b)

Po jednej nominácii mali ešte nasledujúci kuchári: Zoltán Baláž, Tomáš Opletal, Roman Kováč, Peter Bracho, Richard Noskovič a Pavol Mateják.

Ako vyzeral rebríček pred rokom si môžete pozrieť TU.

-------------------------------------------------------------------

Zdroj: Gurmán na Slovensku

Foto: archív L. Heska

gastroweb

 

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30