Späť

Môj recept: Vojto Artz

Pondelok, 19.3. 2018, 14:09

Kto vraví, že sa v školách varí zle? V niektorých robia v cene stravnej jednotky ryby ako v reštauráciách. Jednu sme navštívili spolu s Vojtom Artzom.

Známy šéfkuchár Metra tak už druhý rok robí osvetu nielen medzi svojimi kolegami v školských jedálňach, ale aj samotnými deťmi. V bratislavskej základnej škole pripravoval šťavnatú a vysoko kvalitnú slovenskú rybu sumčeka afrického s kuskusom.

Jedlo si pochvaľovali aj tie deti, ktoré na ryby veľmi zvyknuté nie sú. Ak máte chuť na sumčeka s kuskusom, môžete si ho pripraviť aj sami doma alebo vo vlastnej reštaurácii podľa vlastného receptu Vojta Artza. Príprava je jednoduchá a rýchla. A na jej konci vás čaká lahodná ryba, ktorá vás prekvapí svojou plnou maslovou chuťou!

 

Sumček s kuskusovým šalátom Tabbouleh

Vojto Artz: Sumček s kuskusovým šalátom Tabbouleh10 porcií

Suroviny:  1 000g sumčeka afrického (chladený filet), 100 ml citrónovej šťavy, 30 ml oleja, 20g masla, 10g soli, 1g mletého čierneho korenia, 5g sladkej mletej papriky, 5g mletej rasce  

Tabbouleh: 600g kuskusu, 10g soli, 1 200 ml zeleninového vývaru, 250g červenej cibule, 50 ml olivového oleja, 250g cherry paradajok, 250g čerstvých šalátových uhoriek, 20g čerstvej petržlenovej vňate, 20g čerstvej mäty a 1g mletého čierneho korenia

Postup

Tabbouleh: Kuskus zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme. Necháme 10-15 minút napučať . Zeleninu nakrájame na drobné kúsky a spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a mätou zmiešame s kuskusom. Ochutíme soľou, korením , citrónovou šťavou a olivovým olejom.

Sumček: Rybu potrieme olejom, osolíme, okoreníme (mletá paprika, mletá rasca, soľ a korenie), pridáme kúsok masla a dáme piecť na 180°C asi na 8-12 minút.

Tip: Dobre upravená ryba nesmie byť vysušená , preto ju vždy pečieme priebežne podľa potreby výdaja!

---------------------------------------------------------------

Zdroj/Foto: PR, METRO

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Štvrtok, 6.9. 2018Gin Fest 2018
Pondelok, 17.9. 2018Ako budovať ikonické vína
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728