Späť

Peter Dudáš: (Ne)oficiálne platy v gastronómii

Streda, 15.3. 2017, 16:18

Málokedy sa pripájam k debatám a úvahám o platovej politike v našej malej slovenskej gastronómii, ale tentokrát som sa odhodlal reagovať na príspevok facebookovej stránky Hotelieri SK, ktorá zverejnila aktuálne údaje Štatistického úradu SR o výške miezd v Horeca segmente, k čomu sa spustila debata s rôznymi príspevkami. Nebudem vás tu zaťažovať konkrétnymi číslami z tejto štatistiky, ale chcel by som objasniť zopár faktov kolegom, ktorí reagujú na takéto údaje a niekedy si ani oni sami neuvedomujú, že si vlastne zato môžeme sami.

Pokiaľ budú na Slovensku ľudia (hlavne v gastronómii), ktorí sú ochotní pracovať za minimálnu mzdu na papieri a ostatné brať pod stolom, tak sa tie čísla v štatistikách nikdy nezmenia. A nezmenia to ani „KUCHÁRSKE ODBORY“, ktoré by niektorí veľmi radi založili.

Najväčší problém vzniká, ak seriózny zamestnávateľ potrebuje kuchára alebo čašníka a ponúkne mu plat, ktorý je oficiálny na papieri a aj všetky odvody sú zaplatené a ten potenciálny uchádzač ho na pohovore vysmeje, že inde v meste zarobí o 40-50% viac, aj keď nie úplne oficiálne. A presne tu nastáva samotné jadro problému. Keď seriózny zamestnávateľ ponúka 800 eur na papier brutto, tak ho to vo finále stojí okolo 1100 eur vo forme SUPERMZDY a tieto peniaze, samozrejme, ten zamestnávateľ musí najprv zarobiť. Tento fakt však nikoho z nich nezaujíma, lepšie povedané asi o tom nemajú ani žiadnu vedomosť.

My sa pasujeme s týmto problémom neustále, keďže sa snažíme robiť všetko podľa zákona. A hlavne v hoteloch pracuje veľa zamestnancov, ktorí nevytvárajú priame tržby ako sú napríklad údržbári, finanční pracovníci, security a podobne. Takže v hoteli je to o dosť ťažšie vytvoriť dostatočný zisk a vyplácať povedzme 120 zamestnancov versus 10-15 zamestnancov v reštaurácii.

Keď k nám na pohovor príde uchádzač o prácu, tak aspoň na tom pohovore sa snažíme vplývať na neho formou vysvetľovania negatív „práce na čierno“ a všetkého, čo je s tým spojené. Úplne najlepší sú takí, ktorí nás začnú presviedčať, že „veď aj u toho súkromníka mám mzdu na papier, aj keď menšiu“. Normálne to nechápem. Ľudia si neuvedomujú, že keď pôjdu na PN, tak dostanú z poisťovne najnižšie minimum? Keď budú chcieť od neho odisť a on im vyplatí len to, čo majú v zmluve, tak že mu nemôžu nič? A úplne najstrašnejšie je, keď si idú kúpiť vysnívaný televízor na splátky a v obchode ich zamestnávateľ „vybliká na monitore na červeno“ ako neplatič odvodov. Vtedy si uvedomia, že namiesto do televízora môžu pozerať akurát na ten starý televízor, ak im ešte funguje, alebo si môžu začať čítať knihu.

Uvediem jeden príklad z reálneho života a osobnej skúsenosti. Mladý 20-ročný chlapec dostal ako svoj prvý plat v nemenovanej reštaurácii XXXX eur na ruku (samozrejme, nie všetko oficiálne) a po pol roku zistil, že robí 250-300 hodín mesačne, dovolenku si musel najprv nadrobiť, ak si ju chcel čerpať, nedajbože ísť na PN. Začal si preto hľadať novú prácu. Prišiel ku nám do hotela na pohovor. Ponuka bola  XXX eur brutto (samozrejme, na požadovanú pozíciu, pri vyššej pozícii je ponúkaný plat aj patrične vyšší) a pozerá na nás, ako keby bol ten najlepší kuchár na svete s desaťročnou praxou a popritom ledva vyšiel zo školy. Snažíme sa mu oponovať argumentom, že ale u nás za tu mzdu robí iba zákonom daný pracovný fond, že ma hradenú dovolenku a zaplatené všetky odvody, a že okrem toho ponúkame ešte ďalšie benefity, ale všetko je úplne zbytočné. Pre neho je hlavná priorita minimálne XXXX eur na účet bez ohľadu nato, že to, čo mu ponúkame teraz my, dokonca je po prepočte hodín ešte viac ako zarábal predtým, pretože u nás si nemusí odpracovať 300 hodín. A takýchto príkladov by som tu mohol napísať asi milión.

Ďalší a dosť nezanedbateľný fakt je aj reakcia potenciálnych uchádzačov o prácu, na ktorú reagujú cez rôzne pracovné portály. Chápem, že ľudia majú ponastavované automatické odosielanie CV na aktuálne zverejnené ponuky, ale ak už novú prácu majú alebo neplánujú reagovať na pozvanie na pohovor, tak nech si to automatické odosielanie radšej zrušia.

Uvediem ďalší príklad. Na inzerát nám zareaguje desať uchádzačov. Z toho šiestich  pozveme na pohovor a oni nám to aj potvrdia. Prídu maximálne  traja a keď ich zavoláme na jeden TEST DAY, tak nemajú ani toľko slušnosti v sebe, aby nám dali vedieť, že ich vlastne tá práca už nezaujíma, a že teda neprídu. Načo potom potvrdzujú termín pohovoru a následne aj TEST DAY??? Chcú vôbec tí ľudia pracovať? Keď si ktorýkoľvek pondelok ráno otvoríte nemenovaný pracovný portál a je tam 86 ponúk na prácu kuchára alebo 64 ponúk na čašníka a z každého rohu počúvam od kolegov šéfkuchárov, že či náhodou neviem o nejakom kuchárovi, lebo už tri mesiace nevedia nikoho zohnať, tak sa vždy tak vnútorne opýtam sám seba: “A kde teda sú všetci kuchári a čašníci? Veď nemôžu snáď všetci robiť v Anglicku alebo Nemecku!“ Kam speje vývin slovenskej gastronómie?

Na záver už len znova skonštatujem: „Kuchári a čašníci, ak ste ochotní pracovať za minimálku na papieri, plus ostatné na čierno pod stolom a nevadí vám, že máte problém s vybavením si úveru alebo hypotéky, tak sa zamyslite nad tým, že vlastne VY sami ste si strojcami svojho šťastia a života.“ Nezabúdajte, že každý máte slobodné právo výberu zamestnávateľa a nikto na svete vás nemôže donútiť pracovať za mzdu vyplácanú na čierno bez sociálnej istoty. Možno si niektorí z vás povedia, že sa mi ľahko rozpráva a že či vôbec viem, o čom rozprávam, keď celý život pracujem v hotelierstve, kde je všetko podľa zákona. Áno, viem, aj ja som raz v živote pracoval pre súkromníka za „VEĽKÉ PENIAZE“, ale vydržal som tam našťastie iba štyri mesiace, presne pre dôvody, ktoré som opísal v mojom príspevku.

Autor: Peter Dudáš, Executive Chef hotela Crowne Plaza Bratislava

Foto: Crowne Plaza Bratislava

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28
       
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031