Späť

Bohemian Bar Session v Zázrivej

Streda, 14.12. 2016, 23:27

Začiatkom novembra sme sa už po štvrtý krát stretli s barmanmi a barmaids (ako by sa správne mali ženy pracujúce za barom oslovovať) pod hlavičkou Bohemian Bar Session. Tentokrát sme boli na strednom Slovensku v dreveniciach Jánošíkov dvor v Zázrivej a užili si tak prírodnosť a prirodzenosť, ktoré vychádzajú zo samotnej podstaty Becherovky.

Bohemian Bar Session je druhá úroveň vzdelávaco-komunitného programu Bohemian Bar Club, ktorého „otcom“ je Becherovka global ambasádor Jiří „George“ Němec.

S 15 mladými, krásnymi a šikovnými barmanmi a barmaids sme strávili 24 hodín a zažili skutočnú bittersweet atmosféru prednášok, rozhovorov, drinkov a dobrej nálady. Program nebol len o Becherovke, ale k záveru dňa sme privítali hosťa – výrobcu fujár a naučili sa tak niečo o skutočnom slovenskom remesle, ktoré pretrvalo storočia až do dnes.

Na Session sme pozvali ľudí z barového biznisu, ktorí už s nami absolvovali základnú úroveň „Bar Class“ (ktorú v októbri úspešne odštartoval Marek POLO Polomský), alebo patria k tým, ktorí už o Becherovke vedia viac ako len, že je z Karlových Varov a má cez 200 rokov... Usmiaty

Každý, kto tam s nami bol, sa nielen niečo naučil od Georga Němca, Luboša RáczaMareka Polomského, ale aj predviedol svoje barmanské umenie. Každý mal totiž za úlohu vytvoriť drink na báze Becherovky a zasadiť ho na sezónne (jesenno-zimné) menu spolu s ďalšími troma „Becherovkovými“ drinkami. Každý drink sme ochutnali, porozprávali sa s jeho autorom, o tom čo robí, kde robí a čo má rád. Takto sme získali ako-taký komplexný obraz o každom a vedeli vybrať päticu šťastných, ktorí budú mať jedinečnú príležitosť nasať bohémsku atmosféru Becherovky ešte intenzívnejšie počas Bohemian Bar Spa v decembri  Prahe a Karlových Varoch. A to je fakt „nářez“. 

Luboš to zhodnotil takto: Všetky drinky boli bez výnimky piteľné, všetky drinky nápadito servírované, všetky drinky s nejakou zaujímavou domácou surovinou. Sirupy zásadne domáce, infúzie, a sezónne chute... Čakal som menej, dostal som viac. Oveľa viac. Dostal som pocit, že sme za posledné dva-tri roky urobili kus roboty. Dovolím si povedať, a to vôbec nie preto, že sa chcem chváliť, alebo sa búchať do pŕs, že tu vidím aj kúsok svojej práce. V bare, v článkoch na blogu, na prednáškach, ktoré robíme v rámci rozbehnutých projektov z Pernod Ricard Slovakia. Lebo nie je to len o značkách. Je to v prvom rade o prístupe. K nim, k ostatným surovinám, ale hlavne o prístupe k baru samotnému.”

Mne to hovorí za všetko a som rád, že robíme tak pekné veci pre barmanskú komunitu. Veľmi sa teším na ďalšie pokračovanie, ktoré nás čaká v apríli/máji 2017.  

Zdroj: Karol Domisch, Pernod Ricard Slovakia

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031