Späť

Legends of London: Svetové finále vyhral Slovák

Pondelok, 21.10. 2019, 22:14

Finále tretieho ročníka medzinárodnej barmanskej súťaže Legends of London vyvrcholilo tento týždeň v Londýne. Zúčastnilo sa ho celkovo 11 krajín a po prvýkrát bolo zastúpené aj Slovensko, a to Petrom Marcinom z Mirror baru v Bratislave.

Minulý pondelok sa v priestoroch londýnskeho baru Halo Angel Bar konalo finále prestížnej barmanskej súťaže Legends of London pod záštitou ultraprémiovej značky ginov THE LONDON N⁰1, ktorej exkluzívnym distribútorom na Slovensku je spoločnosť ST. NICOLAUS, a.s.

Trojčlenná porota, v zastúpení aj Charlesa Maxwella - stvoriteľa tohto obľúbeného ginu londýnskych barov,  nemala naozaj ľahkú úlohu pri rozhodovaní, ktorý z pripravených finálových ginových drinkov, inšpirovaných ideou ochrany a trvalej udržateľnosti životného prostredia, je ten najlepší.

Víťazom sa napokon stal výherca slovenského semifinálového kola, Peter Marcina so svojím cocktailom Better Idea of Life.Ideálnym nakombinovaním ingrediencií a garnishom sa Petrovi podarilo prepojiť sprievodnú ideu súťaže a gin THE LONDON N⁰1, a tak suverénne potvrdiť svoje semifinálové víťazstvo.

„Petrove víťazstvo opätovne potvrdilo vysoké kvality česko-slovenských barmanov pôsobiacich úspešne doma i v zahraničí, kedy po vlaňajšom víťazovi, českom barmanovi Marekovi Novákovi, víťazstvo zostáva v našom regióne, konkrétne na Slovensku,“ skonštatoval Gabriel Szalay, trade marketing manažér Horeca, ktorý lokálne kolo tejto súťaže v zastúpení spoločnosti ST. NICOLAUS na Slovensku organizoval.

Víťazný drink Peter Marcina pomenoval: BETTER IDEA OF LIVE. Ide o myšlienku lepšieho využívania každej suroviny, ktoré každý deň používame. Tento svet by vedel byť omnoho krajší, keby sme všetci surovinami tak neplytvali.

Do víťazného drinku použil: 4 cl London No. 1 ginu, 1/4 čerstvého avokáda a 3/4 na výrobu guacamole. Avokádová zamrznutá šupka slúži ako miska na drink. Z kôstky avokáda nechal vyklíčiť stromček, pod ktorým sa drink podáva a zároveň zamrznutú kôstku využil ako ľad. Čerstvé stonky koriandru, 2 cl limetkovej šťavy, 2 cl koriandrovo-limetkového kordialu použil na vytvorenie aromatického kordialu, ktorý ešte dosladil cukrom. Takto sa využili všetky odpadové zložky jednotlivých surovín. Na záver pridal 4 kvapky slanej vody, ktorá všetko dokonale spojí. Podávané na ručne robenej keramike od najlepších slovenských keramikárok.

Motto, ktoré inšpirovalo Petra Marcinu pri príprave tohto drinku znie: Svet sa nedá zmeniť z minúty na minútu, stačí keď budeme každým dňom o trochu lepší.

Zdroj/Foto: ST.Nicolaus

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930