Späť

Beefeater MIXLDN vyhral Američan Brandon Phillips

Piatok, 16.1. 2015, 16:18

Beefeater Gin, jediný historický suchý gin, ktorý je stále destilovaný v Londýne, oznamuje, že Brandon Phillips z USA sa s kokteilom nazvaným Hackney Handshake po troch dňoch súťažného zápolenia stal absolútnym víťazom súťaže Beefeater MIXLDN Global Bartender Competition 2014.

Brandon Phillips bude mať  príležitosť byť súčasťou globálneho programu Beefeater Brand Ambassadorov  a zúčastní sa dvoch z najprestížnejších svetových barmanských udalostí podľa svojho výberu, ktorými  sú Tales of Cocktail v New Orleans, Moskovská Cocktail Show alebo Tokyo Bar Show.

Hlavnoum úlohou súťažiacich bolo vytvorenie inovatívneho kokteilu  v súlade s témou súťaže "Londýn vás inšpiruje. Inšpirujte vy Londýn!“ a predstaviť ho odbornej porote, do ktorej zasadli  Beefeater Master Distiller Desmond Payne, Ryan Chetiyawardana, Dave Broom, Simon Difford a Sandrae Lawrence.

Súťaž, ktorá je preslávená a inšpirujúca pre mnohých barmanov z celého sveta,  bola pre súťažiacich veľkou výzvou, vrátane kola, ktoré sa týkalo párovania so zadaným pokrmom. Z týchto dvoch disciplín vzišlo osem postupujúcich finalistov, medzi ktorými bol i Tomáš Melzer z pražského Hemingway baru so svojim kokteilom nazvaným 24 hours in London. Tomáš si viedol výborné i v poslednej fáze súťaže, kedy chuť a predstavenie samotného kokteilu hodnotila verejná porota.

Ďakujeme za výbornou reprezentáciu a profesionálny prístup tak Tomášovi, ako aj Martinovi Hudákovi, ktorí zastupovali Českú a Slovenskou Republiku a veríme, že ich výkon bude inšpiráciou pre nasledujúce ročníky tejto celosvetovej súťaže.

 

Martin Hudák: Fresh TradeGASTROweb sa pozhováral so slovenským reprezentantom na súťaži Beefeater MIXLDN Global Bartender Competition Matinom Hudákom.

GASTROweb: V čom spočívala vaša príprava na celosvetové finále?

Martin Hudák: V podstate na celosvetove finale sme si mali doniesť svoj drink z národného kola, takže veľa tam nebolo čo meniť, ale pohral som sa detailmi a mal som pár chuťových a technických skúšok ako pripraviť Fresh Trade najlepšie.

GASTROweb: Ktoré súťažné „disciplíny“ ste v Londýne absolvovali?

Martin Hudák: Prvou disciplínou bol food pairing alebo tzv. prekvapenie pre nás barmanov, keď nám šéfkuchár predstavil predjedlo v podobe marinovaného halibuta v citrusoch, posypaného prachom z bielej čokolády, k nemu naservírovaný dip z lesného ovocia, a to cele ozdobene zmesou bylín. Takže ste sa mohli vybrať rôznymi cestami, čo sa tyká párovania. V priebehu dvadsiatich minút sme mali vytvoriť drink a potom ho za dve minutý odprezentovať odbornej porote zloženej z popredných novinárov a šéfkuchára. Poobede nás čakalo prezentovanie súťažného drinku rovnako, ako to bolo počas národného kola.

GASTROweb: Ako celkovo hodnotíte svoje pôsobenie v súťaži?

Martin Hudák: Som spokojný so svojim výkonom. Je to oveľa ťažšie, nakoľko pracujem v inej krajine a som tu pomerne nový, takže aklimatizovať sa a popritom reprezentovať na svetovom finále je trochu náročné. Práve preto si myslím, že som určite žiadnu hanbu nespravil, ba pravé naopak, aj keď som nevyhral, aspoň som zamútil vody ;)

GASTROweb: Čím vás súťaž obohatila, či inšpirovala?

Martin Hudák: Jednoznačne to bola návšteva Beefeater distillery, kde sme mali možnosť vidieť a spoznať veci, ktoré sa len tak bežne hocikomu nenaskytnú. Taktiež bol zaujímavý rozhovor s master destillerom, ambasádormi či barmanmi. To sú chvíle, ktoré vás vždy obohatia!

GASTROweb: Predstavte svoj súťažný drink...

Martin Hudák: Inšpiráciu som našiel v kráse londýnskych parkov, záhrad a trhov, ktoré sa začali po prvýkrát objavovať v Londýne približne v rovnakom čase ako aj dry gin zakladateľa Beefeatra. Chcel som prepojiť všetky zmysly v jeden zážitok, ktorý by navnadzoval atmosféru čerstvosti a relaxu, nech ste kdekoľvek na svete.

GASTROweb: Zaujal vás kokteil absolútneho víťaza Brandona Phillipsa?

Martin Hudák: Úprimne povedané s víťazom som nemal tú možnosť a česť prehodiť ani jedno slovo. A čo sa týka drinku, ochutnal som ho len raz počas finálového gala večera, kedy sme mohli spoznať vzorky všetkých ôsmich finalistov. Pre mňa osobne už nie príliš zaujímavý drink, keďže s popcornom v drinkoch som sa už stretol a nevidím nejako v tom prepojenie s Londýnom, ale nechcem nijako spochybňovať výsledky súťaže, nakoľko sa jednalo o jednu z najlepšie zorganizovaných, na akých som kedy bol. Super práca a klobúk dole!

 

Zdroj: Pernod Ricard, redakcia

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30