Bartender Junior: Terézia Beckertová
Štvrtok, 24.8. 2017, 22:16V rámci súťažného a vzdelávacieho program pre študentov stredných odborných škôl Junior Bartender Challenge vám postupne predstavíme finalistov tejto jedinečnej barmanskej súťaže. Jej hlavným cieľom je naučiť študentov praktickým vedomostiam z reálneho barového prostredia, podporiť ich samostatnosť, kreativitu a motivovať ich do budúcnosti.
Škola: SOŠ obchodu a služieb Trenčín
Prvé skúsenosti za barom: V kaviarni a bare Funcaffe v Partizánskom
Preferovaný destilát: Jednoznačne dávam prednosť vodke a rumu. Sú to destiláty, s ktorými najradšej miešam nápoje, pretože aj ľudským bunkám v baroch väčšinou vyhovujú drinky s vodkou a rumom.
Obľúbený drink: Daiquiri. Dlho som hľadala nápoj, ktorý by bol ten najlepší pre mňa. Je jednoduchý, no ako sa hovorí: v jednoduchosti je krása.
Inšpiratívny bar: Na Slovensku je veľa barov, ktoré som navštívila, no najkrajší a najlepší zážitok, či už z obsluhy alebo z drinku som mala v bare Záhir. Avšak nemám vybraný bar, ktorý by som chcela navštíviť najviac. V budúcnosti mám totiž v pláne vybrať si z každej krajiny jeden a postupne ich navštíviť a nabrať inšpirácie.
Barmanský vzor: Ľuboš Rácz
Zrod drinku: Vždy keď vytváram drink, ide mi o vytvorenie niečoho, čo v baroch nenájdeme. Volím vždy netradičné kombinácie, ale nikdy sa nesnažím prekombinovať, lebo aj v nápoji s tromi surovinami sa skrýva niečo úžasné, hlavne keď to tvoríte a robíte s láskou.
Barman - hosť: Rešpekt, komunikatívnosť
Budúcnosť: Od začiatkov snívam o vlastnom hoteli s barom v Alpách, kde skombinujem nielen prvky barmanstva, ale aj mojej druhej záľuby, a tou je autokross. No k úspechu vedie dlhá cesta a zatiaľ plánujem ostať na Slovensku.
Tip na drink - Gold Matcha
• prášok Matcha sušený na zlatom plátne
• ríbezľový džús
• citrónová šťava
• vodka Absolut s rebarborou a paprikou
• sekt Hubert de Luxe
-----------------------------------------------
Zdroj: redakcia, Pernod Ricard
Foto: Ján Chmelík