Späť

Môj drink: Samuel Kožík

Pondelok, 15.2. 2016, 13:53

Bartender Grand Hotela River Park v Bratislave predstavuje na GASTROWEBE drink Last Cocktail, ktorý v sebe spája chuť ginu a hrušiek.

Objavovanie nových chutí je pre barmana hra a vášeň.“K barmanstvu som sa dostal viac-menej ako samouk. Baví ma objavovanie nových chutí a kombinácií pri miešaní nápojov,” hovorí Samuel Kožík, ktorý sa pripravuje na pozíciu head barmana v Grand Hoteli River Park. “Pracoval som v Green Tree Caffe v Bratislave a som rád, že som dostal ako “mladý talent” príležitosť pracovať práve pre Grand Hotel River Park,” dodáva Samo a prezrádza viac o tom, že má rád na bare dobrú spoločnosť. “Hovorím anglicky a nemecky a rád komunikujem s hosťami o nezvyčajných kombináciách alkoholu s rôznymi ingredienciami. Tie si namiesto kupovania vyrábam sám - napríklad nevyužívam už hotové sirupy,” vysvetľuje. “Neustále sa snažím pracovať na tom, aby som sa zlepšoval,” uzatvára. Nové spojenia chutí sú tak pre neho hrou a vášňou.

Samuel Kozik: Last CocktailLast Cocktail

Drink Last Cocktail, ktorý je v ponuke hotelového baru, je z kolekcie drinkov siete hotelov The Luxury Collection. A čo bolo inšpiráciou pri jeho tvorbe? “Určite sú to chute Talianska, pretože medzi ingredienciami je gin a hruškové pyré z talianskych hrušiek odrody abate,” hovorí Samo o drinku, ktorý môžete ochutnať len v Grand Hoteli River Park v Bratislave. Jemne korenistá chuť a vôňa klinčekov sa spája so sviežou citrónovou šťavou, hruškovým pyré a rozmarínom. “Kombinácia týchto ingrediencií s bobuľami borievky a bublinkami prosecca robí z nápoja elegantný a nezabudnuteľný zážitok,” hovorí barman Samo.

 

 

Suroviny:

20 ml ginu Beefeater

20 ml hruškového pyré

20 ml čerstvej citrónovej šťavy

20 ml rozmarínového extraktu

Prosecco

Ozdoba: mletý klinček

Postup: Do kokteilového šejkra pridajte gin, hruškové pyré, čerstvú citrónoúj šťavu, rozmarínový extrakt a zamiešajte spolu s ľadom. Dvakrát prepasírujte a podávajte v pohári na martini. Dolejte proseccom a ozdobte mletým klinčekom.

----------------------------------------------------------------------------------

Foto: Archív S. Kožíka

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930