Môj drink: Nikola Knapová
Pondelok, 11.8. 2014, 16:25Barmanka prešovského Dublin Cafe Nikola Knapová na GASTROwebe predstavuje svoj drink Navarro sour na báze sedemročného rumu.
„Názov drinku nesie meno maestra blendera Navarra, ktorému som chcela týmto drinkom vzdať poctu, pretože si myslím, že práca maestra blendera je rovnako dôležitá, ako aj práca barmana. Osobne to vnímam ako prácu, ktorá sa dedí z generácie na generáciu, od srdca k srdcu. Tak ako on má tú česť pripravovať jeden z najlepších rumov na svete, taktiež ja mám tú česť hotoviť cocktaily pre hostí a zvlášť na báze tohto rumu. Poctivo vyzretej, sedemročnej Havany s komplexnými chuťami čokolády, kávy, ananásu, jabĺk a vanilky,“ hovorí Nikola Knapová.
Ďalšou ingredienciu cocktailu Navarro sour je sirup z dvoch druhov likéru: lipový - nám blízky Cordial so sladkou arómou lipového kvetu a druhý Dubonnet na báze byliniek, korenín, vrátane malého množstva chinínu, ktorý je navyše liečivý.
„Štýl drinku som si zvolila sour, nakoľko mám rada krémovú textúru bielka a okrem toho, že som barmanka, tak rada pečiem. A na vyváženie chuti som pridala citrónovú šťavu. Vraví sa , že v jednoduchosti je krása, a toto je môj Navarro sour,“ zdôrazňuje Nikola Knapová.
Navarro sour
40 ml rumu Havana Club 7r
20 ml Dubo cordial sirupu
15 ml citrónovej šťavy
1 bielok
Foto: Archív N. Knapovej