Môj drink: Michal Čuchran
Streda, 1.2. 2017, 00:42Pôsobí v osobitom bare Michalská Cocktail Room v Bratislave. Na GASTROWEBE predstavuje svoj zimný drink LET IT SNOW!
„Vianoce v roku 1990 boli prvé, ktoré si ako dieťa pamätám. Tú zimu bolo strašne veľa snehu. Pamätám sa, ako sme sa brodili snehovými závejmi,“ spomína Michal Čuchran a pokračuje: „Moja mamina prišla s vianočným nákupom a okrem bežných maškŕt priniesla niečo nové. Biele guľôčky obsypané kokosom v škatuľke s červenou stuhou. Tú chuť mám odvtedy vrytú do pamäte. Biela čokoláda s kokosom a mandľou vo vnútri.“
Keď potom v bare pripravovali drinky na zimu, snažil sa použiť ingrediencie, ktoré by vystihovali práve túto jeho spomienku na detstvo. „Išlo to pomerne rýchlo a jednoducho. Spojiť kokos, smotanu, vanilkovú vodku nemôže byť predsa zlé.“ Čokoládovú zložku drinku vyrobil z bielej čokolády, smotany a amaretta. A ako dodáva: "Trochu skúšania tých správnych pomerov a drink bol na svete!"
LET IT SNOW! LET IT SNOW! LET IT SNOW!
• Biela čokoláda
• 40 ml vodky Absolut Vanilia
• 5 ml amaretto Disaronno
• 50 ml smotany
-------------------------------------------------------------
Foto: archív M. Čuchrana