Späť

Môj drink: Martin Majerík

Streda, 21.1. 2015, 01:53

V cocktail bare Amante Púchov pôsobí Martin Majerík ako barman a barista, čo sa odráža aj na jeho drinku Havana Club Coffee, v ktorom hrá káva dôležitú úlohu.

 „Moje začiatky  na barovej scéne  boli zo začiatku vydláždené sklamaním, moja práca v miestnej „vinaro-pivaro-kaviarni“ ma už podľa názvu vôbec nenapĺňala.  Moje záujmy smerovali vždy skôr ku káve a miešaným drinkom, na čo som, žiaľ, nemal priestor. Po tom ako sa v našom  meste otvoril  cocktailový bar som ho začal pravidelne navštevovať. O prácu v tomto podniku som sa začal zaujímať od doby ako som tam prvýkrát vošiel. Na moje nešťastie  ma prevádzkar odmietal opakovane na základe mojich skúsenosti, ktoré neboli dostatočné na prácu za barom. Aj napriek tomu som sa nenechal odbiť a začal som sedávať  za barom. Pozoroval som každý jeden krok barmanov. Spôsoby miešania, štýl miešania a, samozrejme, vedomosti a informácie ohľadom rozličných druhov alkoholu. Jedného dňa som oslovil aj samotného majiteľa baru Michala Hajského. Po tom ako ma sústavne vídal sedieť na bare s pohľadom upreným na scénu si povedal, že mi dá šancu. V tej chvíli mi blysla v očiach malá nádej a na mojom prvom dojme som si dal veľmi záležať. Od tej doby som súčasťou skvelého tímu Amante. V spolupráci s barmanmi v trenčianskom Amante  sa snažíme inovovať našu prácu a zachovať správnej gastronómií len to najlepšie meno,“ opisuje svoju cestu za bar Martin Majerík

„Určite už mnohí počuli o talianskom lieku, a to káve s vyšťaveným citrónom. V tejto rýchlej dobe sa nejeden z nás sťažuje na bolesť hlavy. No a čo keď vás to prekvapí v piatok, keď sa chcete ísť baviť? V takýchto prípadoch nie je veľmi rozumné siahnuť po medikamentoch, ktoré vám síce utlmia bolesť, ale s alkoholom sa veľmi  v láske nemajú. Svoju inšpiráciu sa snažím nachádzať kdekoľvek a preto bolesť hlavy môjho kamaráta ma donútila sa barmansky zamyslieť. Je možné skĺbiť príjemné s užitočným? Sami viete že to ide. A Voilá!“

„Kvôli mojej vášni pre kávu a rumy som sa rozhodol prepojiť tieto dve chute. Príjemná a nevtieravá chuť sedemročného kubánskeho rumu Havana Club a chlieb náš každodenný v podobe espressa vytvára už samo o sebe dosť zaujímavý a osobitý zážitok. Tieto dva magické nápoje som doladil správnym pomerom javorového sirupu. Nakoniec, aby toto všetko nabralo na zmysle a zbavilo vás nežiaducich výkrikov v hlave, som použil už spomínaný citrón a ako sa na pravý sour patrí – vaječné bielko."

HAVANA CLUB COFFEE

Ingrediencie:

50 ml Havana Club 7 anos

20 ml čerstvej citrónovej šťavy

20 ml javorového sirupu

30 ml vaječného bielka

30 ml espressa

Technika prípravy: Trojdielny shaker

Pohár:  chapagne glass

 

Foto: archív Amante Púchov

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30