Môj drink: Marika Debnárová
Pondelok, 19.10. 2015, 16:54V novom menu bratislavského SKY BARU nájdete kokteil Marta Cobbler, ktorý má na svedomí jediná žena za miestnym barom Marika Debnárová.
V Bratislave pôsobí už siedmy rok. Tesne po ukončení školy dostala možnosť pracovať ako barback vo vtedy výbornom La Rambla bare. Odtiaľ jej cesta viedla do Upside Down, Marrakech Cafe, až napokon zakotvila v LemonTree & Sky Bare ako jediná baba medzi mužmi za barom.
Podľa jej slov vďaka vtipným situáciám za barom jej prischlo meno Marta, preto aj kokteil, ktorý chce odprezentovať, dostal meno Marta Cobbler.
„Marta Cobbler je kombináciou chutí, ktoré milujem. Podnetom na prípravu tohto drinku sme my ženy. Krásne, nenásilné a osviežujúce. Nádherná vôňa a chuť ovocného čaju v kombinácii s medom, čerstvé červené hrozno, ktoré jemne rozmadlujem v šejkri a menšia porcia japonského liči likéru. Na vyzdvihnutie chuti som použila vodku, s ktorou veľmi rada pracujem, keďže je neutrálna a podporí chuť ostatných ingrediencií. Táto kombinácia chutí je potom doladená penou zo zeleného čaju. Jednoducho nádhera!“ hovorí Marika.
Ako povedal jej kolega za barom Tony Velich: „Drink od krásnej ženy pre krásne ženy."
Garnitúra je veľmi symbolická - jedlé kvety. „Pretože my ženy milujeme kvety, a keď ich zároveň môžeme aj zjesť, tento zážitok nám už nikto nezoberie. Marta Cobler je výbornou alternatívou vrátiť myšlienky na letnú terasku s nádherným výhľadom a vnímať hru chutí, ktoré splývajú v jedno,“ zdôrazňuje Marika.
MARTA COBBLER
45 ml vodky Smirnoff Red
40 ml Red Tea Grannys Garden
20 ml čerstvej citrónovej šťavy
15 ml likéru Kwai Feh Lychee
10 ml Sky sirupu
5 kúskov červeného hrozna
Pena zo zeleného čaju
Pohár: na biele víno
Metóda: Muddle / Shake / Top Up
Garnish: kvety a jedlé perly
-----------------------------------------------------------------------------
Foto: Archív M. Debnárovej