Späť

Môj drink: Egon Dziewicz

Utorok, 20.9. 2016, 21:52

Bartender Amber´s Baru v Sheraton Hoteli Bratislava predstavuje drink Lady L, ktorý vám dodá stratenú energiu.

Na hotelovú akadémiu sa prihlásil, lebo sa mu nechcelo špiniť si ruky motorovým olejom. Veľmi rýchlo však pochopil, že oblasť gastronómie bude jeho láskou na celý život. Práci v hotelovom bare, ktorý ponúka päťhviezdičkový servis, však predchádzalo veľa rokov praxe. „Umýval som riad, ale aj upratoval po hosťoch. Gastronómia mi však dala jedinečnú možnosť naučiť sa, ako sa starať o hostí, ako kombinovať rôzne chute nápojov a tiež mi dala pocit zadosťučinenia v podobe úsmevu na tvárach hostí,“ hovorí Egon Dziewicz, ktorý sa postupne vypracoval na pozíciu, po akej túžil.

„Vďaka práci v hotelovom bare som dostal dôveru, aby som zabezpečoval chod celej prevádzky a vďaka tomu som mohol objaviť magické vône a chute kávy, jedál, alkoholov a vín z celého sveta. Dostal som tiež možnosť ponúknuť a dať hosťom ochutnať vína za trojciferné sumy,“ hovorí s entuziazmom o svojej práci Egon. Práca za barovým pultom podľa neho zahŕňa nielen alchýmiu pri kombinovaní chutí jednotlivých nápojov, ale často aj určitú dávku psychológie pri komunikácii s hosťom.

A ako vznikol drink Lady L? „K tomuto netradičnému miešanému nápoju sa mi viaže spomienka na jedno nezabudnuteľné obdobie. Raz večer sme sedeli s kolegami v bare už po záverečnej. Rozprávali sme sa o rôznych témach, o práci a tiež ľuďoch, s ktorými sa stretávame. Keďže sme boli po celom dni unavení, potrebovali sme nápoj, ktorý by nám vrátil energiu,“ hovorí o vzniku drinku Egon. Dodáva, že vyskúšali rôzne ingrediencie aj ich podiely. „Stačilo len niekoľko pokusov a omylov, niekoľko výmen názorov ohľadne ingrediencií a keď vznikla konečná podoba Lady L, zdá sa mi, že vonku už svitalo,“ hovorí s úsmevom Egon. Sladká chuť jahodového džúsu sa v nápoji spája s korenistou chuťou balsamika a tiež s pikantnosťou čili. Pomer jednotlivých ingrediencií si môže každý upraviť podľa seba. „Každý máme iné chute a preferencie a našťastie gastronómia nie je matematika a práve pri miešaní drinkov sa fantázii medze nekladú,“ dodáva.

Egon Dziewicz: Lady LLady L

Ingrediencie

0,06 Absolut Vodky

0,03 jahodového džúsu

0,015 trstinového sirupu

0,015 balsamika

Čili a čierne korenie

 

Postup

Do vychladeného šejkra pridajte vodku, džús, sirup s balsamicom a niekoľko plátkov čili (podľa pikantnosti). Zasypte ľadom a dobre vyšejkujte. Cez sitko prelejte do zachladeného pohára na Martini, jemne poprášte mletým čiernym korením a dozdobte malou čili papričkou.

---------------------------------------------------

Foto: Sheraton Hotel Bratislava

gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30