Späť

Tony Velich: V našom cocktail menu nájde hosť zážitok

Streda, 11.10. 2017, 20:13

Pohostinnosť, autentickosť a vášeň k remeslu je to, čo robí naše koktaily a koncept unikátnym – prízvukuje Tony Velich, bar development manager Sky Bar & Restaurant.

GASTROWEB: Ako často a do akej miery obmieňate menu?

Tony Velich: Menu meníme každý rok v lete. Tento rok sme vyšli s novým menu 7. 7. 2017 na naše 7. výročie presne o 17:17. Číslo 7 v numerológii znamená skúsenosť, múdrosť a záhadnosť, čo vystihuje náš koncept. V novom menu sme priniesli 15 nových cocktailov a, samozrejme, najpopulárnejšie drinky sme nechali. Pomer nové vs. staré je 50:50. Všetky drinky sú rozdelené do 4 skupín: Vodkaholics / Sky Signature / Twisted Classic / Unique. Najväčšie zmeny prišli v skupine Unique, kde sme sa zamerali najviac na zážitok vo forme servisu a príbehu skrytého za každým drinkom. 

GASTROWEB: Reflektujete pritom aj sezónne vplyvy?

Tony Velich: Áno pracujeme sezónne. Túto jeseň prinášame na zimnú kartu 8 nových drinkov inšpirovaných jesenno-zimnými chuťami. Vyskúšať ich môžete od 11. 11. 2017 v Sky Bar & Restaurant. 

Pracujeme s modernými technológiami, inšpirovanými svetom kuchyne ako je napríklad varenie metódou sous-vide, infúzovanie rapid N2O infusion, tak isto domáce espumy a prach z ovocia a zeleniny je súčasťou nášho cocktail menu. Inšpirácia v kuchyni je u nás veľmi dôležitá a s našim šéfkuchárom Pavlom Matuškom mávame vďaka tomu pravidelné stretnutia ohľadom čerstvých a sezónnych surovín a nových kulinárskych trendov.

Reflektujeme pritom náladu a vnímanie baru ako celku. Neustále sa pokúšame prekonávať vlastné limity a vďaka tomu priniesť hosťom na stôl to najlepšie, čo vieme ponúknuť. 

GASTROWEB: Kto sa podieľa na tvorbe menu? Kto udáva základnú líniu a do akej miery na ňom participujú aj ostatní členovia tímu? 

Tony Velich: Základný kameň celého menu som postavil ja, nakoľko sa starám ako bar development manager o kreatívnu stránku celého konceptu Sky Bar & Restaurant. Samozrejme, na tvorbe menu spolupracoval celý tím: Róbert Palík, Miroslav Telehanič, Peter Marcina a šéfbarman Dominik Tapušik. Všetky drinky sme spolu ochutnávali a dolaďovali niekoľko týždňov. Každý detail sme riešili spoločne ako jeden tím a jeden celok. 

GASTROWEB: Ako dlho trvá proces jeho tvorby od prvotnej myšlienky až po finálnu podobu?

Tony Velich: Popravde, menu sa formovalo celý rok. Náš tím si zamiloval „creative session“, kde si každý mesiac predstavujeme svoje idey a komunikujeme spolu o nápadoch a cieľoch. Tento rok sme ich absolvovali tiež, je to skvelý kreatívny stimul pre celý tím. Komunikácia je základom každého vzťahu, aj toho pracovného. Inšpiráciou na tvorbu menu bolo viacero faktorov, od filmu, prírody, až po ženskú krásu a lásku. Samozrejme, nesmie chýbať umenie, ktoré osobne milujem a aj vďaka nemu viete nájsť v našom menu koktaily, inšpirované slovenským pop art umením, alebo literatúrou. 

GASTROWEB: Predstavte aktuálne menu, čo v ňom hosť nájde?

Tony Velich: V našom cocktail menu nájde hosť zážitok. Vie v ňom nájsť skryté emócie, ktoré naštartujú všetky zmysly. Cieľom nášho cocktail menu je priniesť hosťom pocit výnimočnosti a rozpovedať príbeh. Ľudia milujú pocit, keď sa cítia výnimočne. Tá výnimočná chvíľa vie trvať aj celú noc. Preto sa im to pokúšame dopriať pri každej návšteve. No drink je len doplnok, čerešnička na torte. Všetko podstatné sa odohráva v moci našich barmanov, čašníkov a manažérov, ktorí sa pokúšajú váš večer urobiť výnimočným. Pohostinnosť, autentickosť a vášeň k remeslu je to, čo robí naše koktaily a koncept unikátnym. Bez ľudí je to len klišé. Atmosféra je niečo čo sa nedá opísať – treba ju zažiť. Touto formou by som rád všetkých pozval na návštevu a radi vám rozpovieme príbeh našich drinkov osobne. Predsa je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. 

GASTROWEB: Aké sú doterajšie reakcie hostí na nové menu?

Tony Velich: Som nesmierne šťastný, že ohlasy sú viac ako len pozitívne. 

Našu prácu robíme pre hostí, preto som rád, že to úsilie stojí za to a hostia odchádzajú nadšení. 

-------------------------------------------------

 

Cocktail design: Tony Velich

Foto: Erik Čermák

gastro, gastroweb

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30