Späť

Karloff otvára svoje brány a prichádza na trh s novými tatratea

Piatok, 4.11. 2016, 07:09

Nahliadnite do tajov výroby unikátneho čajovo-bylinného likéru TATRATEA. Ak prichádzate zo západu, na ceste za Liptovským Mikulášom už vidíte Kriváň a postupne sa vám otvára nádherná panoráma majestátnych končiarov Vysokých Tatier. Týčia sa vysoko nad mrakmi, kam ani moc vetra nesiaha. Ak prichádzate zo severovýchodu, túlate sa podtatranskými dedinkami, ktoré svojím írečitým charakterom a jedinečnou architektúrou navodzujú pocit, že idete tým správnym smerom.

O pár kilometrov ste v cieli. Ste tam, kde za pomoci silnej vôle, hlbokých vedomostí z histórie získaných od rodičov, túžbe po vytvorení čohosi špeciálneho mimo tradičných konvencií a hlavne poriadnej dávky odvahy a tvrdohlavosti vzniklo niečo unikátne. V srdci malebnej prírody prišiel na svet TATRATEA.

Pripravte sa na jedinečný zážitok.

Pri vstupe do budovy cítite mámivú vôňu silného čierneho čaju, ktorá sa nesie miestnosťou a sprevádza vás celou exkurziou. Vítajú vás chlebom a soľou, tak ako za čias starých mám a otcov. Ako prípitok však nedostanete čistú vodu ale dobre vychladený TATRATEA 52 % ORIGINAL. Usadia vás v miestnosti pripomínajúcej pravú tatranskú kolibu, ktorá je vyzdobená ľudovými krojmi a dobovými pracovnými nástrojmi. V nej si vypočujete rozprávanie o histórii, pôvode a o tom, ako plynul čas, ako sa menila krajina a ľudia ale „čaj“ stále zostával.

Následne sa presúvate do výroby, kde vás oblečú do bielych plášťov. Exkurzia sa začína. Presné pomery vyváženej chute TATRATEA, ktorú pod Tatrami dosiahli niekoľkoročným skúšaním, vám samozrejme neprezradia. Dozviete sa ale dosť na to, aby ste sa do tohto nápoja ešte viac zamilovali.  Prechádzate postupne okolo procesu macerácie, kde sa v jemnom liehu namáča samostatne čierny čaj, bylinky a dokonca aj dubové hobliny, ktoré vytvárajú dušu TATRATEA. Tu ochutnáte produkt v rôznych fázach jeho výroby. Degustujete slivkové destiláty, figové maceráty, bylinné koncentráty a rôzne ďalšie čajové zložky, ktoré krásne dopĺňajú kompozíciu produktu. Špeciálna pozornosť je venovaná tatranskej vode, ktorú upravujú rôznymi filtrami, oživujú ju a očisťujú od ťažký kovov. Aj takúto „živú vodu“  máte možnosť ochutnať.

Ďalej navštívite miestnosť filtrácie, kde sú zachytávané aj tie najjemnejšie čiastočky byliniek a čajov. Presúvate sa do miestnosti na varenie cukrového sirupu, kde vás sladučká vôňa jemne pošteklí. Dostávate sa aj k vákuovej destilácii, kde bod varu destilovanej zložky nastáva už pri 37 °C. Pri takejto nízkej teplote varu sa uvoľňujú z kvasu tie najvoňavejšie arómy. Interiérom likérky vás sprevádzajú obrovské nerezové kade, v ktorých odpočíva hotová kompozícia, ktorá sa po šiestich týždňoch plní do fliaš.  Exkurziu zavŕšite v miestnosti, kde ste začínali. Tu už na vás čaká barman a jeho lákavé drinky.  

Dlho očakávané pokračovanie TATRATEA II. SÉRIE je na svete a je rýdzo slovenské.

Ďalšou novinkou, ktorú si spoločnosť KARLOFF pre svojich zákazníkov nachystala v roku 2016, je rozšírenie druhej série TATRATEA o tri nové chute. Nájdete tu TATRATEA, ktorý v likérke pod Tatrami namiešali zo zmesi až 21 kvetov, ďalej šípkovo - rakytníkový likér, či overenú kombináciu jabĺčka, hrušky a pikantného zázvoru.

„Prečo práve tieto príchute? Nuž vráťme sa do detstva. Ležíte bezstarostne na rozkvitnutej lúke, všetko vonia životom. Príroda spieva svoju ódu na radosť a vy ste toho súčasťou. Áno, aj ja som to zažil a snažil som sa toto všetko vložiť do TATRATEA 47 % FLOWER, ktorý v sebe skrýva sedem lúčnych kvetov, sedem kvetov z kríkov a sedem kvetov zo stromov. TATRATEA 57 %, šípka a rakytník, nech je úctou našim mamám, ktoré robili šípkový lekvár, či omáčku k divine. Všetko s láskou. Presne tak, ako to robia iba mamy. A jablkovo-hruškový TATRATEA 67 % nech padne na úžitok našim otcom, ktorí ťažkou prácou živili svoje rodiny. Bez reptania, v tichej pokore,“ hovorí riaditeľ spoločnosti Ján Semaňák.

Zdroj: PR Karloff

 

 

Kalendár podujatí

Po Ut St Št Pi So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
       
Po Ut St Št Pi So Ne
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
       
Po Ut St Št Pi So Ne
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Po Ut St Št Pi So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031