
Barista sa nesmie nechať odradiť
O profesii baristu sme hovorili so Stanislavom Cibuľom, koordinátorom Speciality Coffee Association of Europe na Slovensku a majiteľom Školy kávy.
Čítať viacO profesii baristu sme hovorili so Stanislavom Cibuľom, koordinátorom Speciality Coffee Association of Europe na Slovensku a majiteľom Školy kávy.
Čítať viacNajkvalitnejšie kávovníky, a tým aj ich plody – kávovníkové zrná, sa nachádzajú na ostrovoch, ktoré vznikali miliónmi rokov sopečnou činnosťou.
Čítať viacToto leto je Bratislava bohatšia o pojazdnú kaviareň Pán Králiček. O tomto na Slovensku ešte výnimočnom koncepte sme sa zhovárali s jeho autorom Martinom Králikom.
Čítať viacV gastronomických prevádzkach sa v ich nápojových lístkoch pri káve stretávame s viacerými chybami. Medzi najčastejšie patria chybné názvoslovie, gramatika, ale aj samotná príprava ...
Čítať viacKáva, jej chuť, jej príprava, ale aj jej kultúra a história sa v našich zemepisných šírkach v poslednej dobe rozvinula dosť na to, aby si ju dnešní kávičkári mohli vychutnať v rôznych ...
Čítať viacBarista Miroslav Škorvánek pôsobí v michalovskej kaviarni Vavis Café. Nedávno zaujal aj na súťaži Latte Art Jam v Košiciach. Spýtali sme sa ho na jeho cestu za kávou i na vzdelávanie ...
Čítať viac